Su Kaçağı Bulma ServisiSu Kaçağı Bulma Servisi
Bize Ulaşın
0553 690 90 68
09.00 - 22.00
Aynı Gün Servis

Tesisat Kaçağı Bulma

0212 690 90 69     0216 610 06 16

Yakın geçmişe kadar korkulu rüyamız su kaçağı artık çağdaş su kaçağı tespit cihazları ile bir kabus olmaktan çıktı. Su kaçağı bilindiği gibi su tesisatlarında meydana gelir. Su kaçağı neden oluşur diye şöyle bir düşündüğünüzde su kaçağı bir fazla sebepten meydana gelebilir. Bunlar su tesisatının eskimesi, su tesisatında tıkanıklığın olması, tesisatın doğru bağlanamaması, pasaklı su giderlerinin içine misli cisimlerin kaçması vs. Peki o zaman su tesisatında kaçak nasıl bulunur. Bilindiği gibi su tesisatın yerin altına yani karo ve fayansların altına kaba inşaat yapılırken döşenir. Eğer su kaçağı sizin katınızda bir yerlerde kendisini göstermezse bilin ki komşunuzun tavanında gösterecektir. Bizim gördüğümüz sadece fayans üzerine çıkan kısmıdır . Asıl hadise su kaçağının kaynağını bulmaktır. Su tesisatında kaçak nasıl bulunur dendiğinde aklımıza iki yöntem geliyor bunlardan birincisi eski yöntem dediğimiz maliyetli ve sıkıntılı yöntem öteki ise çağdaş yöntemler dediğimiz robot cihazlarla tespit yöntemi. Su tesisatındaki kaçak nasıl bulunur konusunda internet üzerinden bir fazla makale okumuş olabilirsiniz fakat bu işin en etkili ve çözümcül yaklaşımı su kaçağı tespit cihazları ve uzman ekip tarafından yapılan müdahalelerdir.

Kaçak su tesisatında nasıl bulunur ?

Eski yöntemle yapılmaya çalışıldığında öncelikle su kaçağının çıkış bölgesi yarım metre yarı çapında kırılır. Bu şekilde su kaçağının kaynağına giden yol tespit edilmeye çalışılır. Bu yolu bulmak için yapılan çalışmalar sonucu eviniz inşaat alanına döner, pisliği , gürültüsü de cabasıdır. Sonrasında su kaçağının kaynağı bulunduktan sonra su tesisatçısı boruları tamir eder ve tekrardan üzeri kapanır , şap atılır ve fayans döşenir. İşte bu süreç ortalama bir haftayı alır. Su tesisatında kaçak bulmanın öbür yolu ise kurumsal firmalardan yardım almaktır. Bu firmalar su kaçak tespitini alanında uzman profesyonel ekipler aracılığıyla yapmaktadır. Aynı zamanda pahalı teknolojik cihazlar kullanılır ve bu cihazların kullanımı için eğitim şarttır. Profesyonel ekip su kaçağı tespit cihazları ile evinize gelir. Kırmadan sökmeden su kaçağı tespiti yapar. Noktasal müdahale ile bazen bir kaç saat içinde probleminiz çözülmüş olur. Bu sizin için en hesaplı ve en güvenilir yöntemdir. Konut ya da iş yeriniz de meydana gelen su kaçaklarının tamamı su tesisatlarında meydana gelmektedir. Bu kaçakların ana kaynağı çoğu zaman çıplak gözle kontrol edildiğinde tespit edilemez. Bu nedenle bilhassa geleneksel yöntemlerde sızıntının ana kaynağının tespit edilmesi için tesisat borularının geçtiği yerlerde kırma işlemi uygulanır. Genelde sızıntılar boruların ilave yerlerinde meydana gelir. Ancak ilave yerlerinin neresi olduğunu tahmin yöntemi ile bulunabilir.

Su Kaçağı Bulma Servisi İşinin Uzmanı

Boruda minik bir delik oluştuysa o zaman borunun geçtiği tüm yerlerin kırılması gerekir ki bu da ömür alanının şantiyeye dönüşmesi demektir. Sonunda kaçağın kaynağı tespit edilir ancak zemin ve fayansın büyük bir kısmı kırılmış olur. Bunları onarmak için de ekstra bir maliyet gereklidir. Bu nedenle böyle bir sorunla karşı karşıya kalındığı zaman çağdaş teknolojilerle üretilmiş cihazlarla hizmet veren kurumsal firmalardan destek alınması tavsiye edilmektedir. Bu firmalar tüm kaçakları uzman teknik destek ekipleri ve çağdaş cihazları ile hiçbir yeri kırmadan tespit etmektedir. Su tesisatında kaçak nasıl bulunur diye araştırma yaptığınızda karşınıza çıkacak uzman firmalardan destek almanız tavsiye edilmektedir.

Kurumsal Firmaları Tercih Edin

Kurumsal firmalar, su tesisatlarında meydana gelen kaçakların kontrolünü uzman ekipleri aracılığı ile yapmaktadır. Üstelik bu işlemlerin tamamı en son teknolojilerle tasarlanmış cihazlar aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Görüntüleme robotları ve detektörlü su kaçağı bulmak cihazları olarak adlandırılan bu makinelerle yapılan işlemlerde kaçakların ana kaynağı noktasal olarak tespit edilmektedir. Gider borularındaki su kaçakları görüntüleme robotları, su tesisatlarındaki kaçaklar ise detektörlü su kaçağı bulma cihazları ile bulunmaktadır. Bazı su sızıntıları alt kat ya da yan komşunuzun dairesinde görülen su damlacıkları sonucunda anlaşılabilmektedir. Bu tip su sızıntılarına gizli kaçak adı verilmektedir. Genellikle sızıntılarda su zeminde kendini belli etmez. Bunun nedeni de su tesisat borularının sıvanın alt tabakasından geçmesidir. Sıvanın üst kısmında suyu engelleyen bir yalıtım malzemesi vardır. Alt kısmında ise bu malzeme kullanılmamaktadır. Bu nedenle sızıntılar evin zemininde değil alt kat komşunuzun tavanına ıslaklığa sebep olur. Bu tip sorunların kaynağını tespit edebilmek için kesinlikle gelişmiş teknolojilerle tasarlanan cihazlara ihtiyaç vardır. Bu cihazlar da kurumsal firmalarda bulunur. Bu firmalardan alınan hizmet, sorunun kısa bir süre içinde ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Su Kaçağı Bulma Servisi

Su tesisatında kaçak nasıl bulunur denildiğinde bu nedenle kurumsal firmalarda hizmet veren uzman personeller aracılığı ile denilebilir. Bu firmalar, kullandıkları özel cihazlar sayesinde ufak bir çatlağı ya da deliği bile kolaylıkla bulabilecek altyapıya sahiptir. Gider borularında da su kaçakları meydana gelebilir ve bu cins kaçaklar görüntüleme cihazları ile tespit edilmektedir. Ev ya da işlerinizde meydana gelen su kaçaklarında uzman ekipler güvenli çözümler sunuyor. Su tesisatında kaçak nasıl bulunur sorusunun biricik bir cevabı vardır: Profesyonel servis personelinin hizmet verdiği kurumsal firmalara başvurarak. Son teknolojilerle tasarlanan su tesisatı arıza kamerası, gider borularında meydana gelen sorunlarla alakalı görüntü almaya yaramaktadır. Elde edilen görüntüler uzman personel tarafından değerlendirilir. Eğer pak su tesisatında bir örneğin varsa, o zamanda devreye öbür bir cihaz girer. Bu cihazla beraber tesisata basınç testi yapılır. Basınç testi ile beraber detektörlü cihazlarla kaçak arama işlemi başlatılır. Böylece kaçak kolaylıkla tespit edilir. Müşteriler su tesisatında kaçak nasıl bulunur sorusunu sürekli sormaktadır. Bu soruyu sormaktaki erek ise kaçak tespitinde kırıp dökme işleminin olup olmadığını öğrenmektir. Modern cihazlarla yapılan işlemlerde zeminin ya da fayansın kırılmasına gerek kalmamaktadır. Bu cihazları kullanmak için özel olarak eğitim verilen uzman personel, kaçağı bulduktan sonra sorunu ortadan kaldırıcı yöntemler uygular. Kimi zaman kaçak özel kimyasallar aracılığı ile giderilir, bazen zaman da ufak bir kırma işlemi yapılır. Ancak hangi yöntem uygulanırsa uygulansın klasik kaçak bulma yöntemlerine göre daha az maliyetli ve güvenlidir.

Önceki
Sonraki

Yorum Yap

Bizi Arayın!

Zamanınızı boşa harcamayın. Doğa Premium Servis ile sorunlardan kurtulmak için bizi arayın! Su kaçağı tespiti yada tıkalı gider açma işleriniz için beklemek zorunda kalmayın.