Su Kaçağı Bulma ServisiSu Kaçağı Bulma Servisi
Bize Ulaşın
0553 690 90 68
09.00 - 22.00
Aynı Gün Servis

Gider Borusu Tıkanıklığı Açma Yöntemleri

Ev ve iş yerlerinde bulunan mutfak, banyo, lavabo, tuvalet giderlerinde çeşitli nedenlerle tıkanıklıklar meydana gelebilmektedir. Bu gibi sorunların kolaylıkla çözülmesi gerekmektedir. Binalarda tadilata neden olmadan sorunu ortadan kaldırmanın tek yolu da gelişmiş teknolojilerle tasarlanan cihazların kullanılmasıdır. Bu cihazlarla hizmet veren adresler ise firmamız gibi kurumsal tesisat firmalarıdır. Bu firmamızda görev yapan uzman tesisatçılar, gelişmiş teknolojileri kullanmak için çeşitli eğitimlerden geçmiştir.

0212 690 90 69   0216 610 06 16

Dolayısıyla son sistem cihazları kullanabilen tesisatçılar, kurumsal firmamızda görev yapmaktadır. Peki, bu uzman ekipler gider tıkanıklığı açma konusunda nasıl bir yöntem izlemektedir? Ekiplerimiz öncelikle tıkalı giderin içindeki sorunu tespit edebilmek için görüntüleme cihazlarından yararlanmaktadır. Bu cihazlar, gider borusunu tıkayan cismin yerinin ve ne olduğunun tespit edilmesini sağlamaktadır. Tıkanıklığa neden olan cisimler farklı olabilmektedir. Kimi zaman gidere kaçan bir cisim, kimi zaman yağ ve diğer kirlerin birleşimi tıkanmaya neden olabilmektedir. İşte bu nedenle tıkanıklığın nedeninin tespit edilebilmesi için görüntüleme cihazları kullanılmaktadır. Uzman ekiplerimiz, bu tespitin ardından açma yöntemini belirlemektedir.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gider tıkanıklığı robot cihaz ile açılmalıdır.[/perfectpullquote]

Robotla Tıkanıklık Açma Servisi

Gider tıkanıklığı açma yöntemleri, tıkanıklığa neden olan yabancı maddeye göre değişiklik göstermektedir. Kimi zaman görüntüleme cihazlarının üzerinde bulunan bir aparat sayesinde tıkanıklık açılabilirken, kimi zaman robot tıkanıklık açma cihazları kullanılmaktadır.

Bazen de yüksek basınçlı su jeti ile tıkanıklık sorunu giderilmektedir. İşte bu yöntemler arasındaki en uygun olanı tercih etmek için görüntüleme cihazlarından yararlanılmaktadır. Uzman ekipler, elde ettiği görüntünün ardından en uygun cihazı seçmektedir. Bunlar arasında cismin parçalanarak gider borusundan gönderilmesi işlemi yapılabilmektedir. Eğer cisim parçalanmayacak bir malzemeden yapıldıysa bu kez de helezon yaylar kullanılarak cisim çıkarılmaktadır. Sorun farklı bir nedenden meydana geliyorsa bu kez de robot tıkanıklık açma cihazı kullanılmaktadır. Eğer tıkanıklık yağ ve farklı cisimlerden meydana geldiyse bu kez de yüksek basınçlı su jetleri kullanılmaktadır.

Bu işlemde gider borusu tamamen yıkanmaktadır. Gider borularında meydana gelen tıkanıklıklarda mahalle arasındaki tesisatçıdan destek alınması tavsiye edilmemektedir. Eğer uzman ekipler yerine bu tesisatçılardan hizmet alınırsa, binada yapılacak tadilata da hazırlıklı olmak gereklidir. Özellikle banyo giderlerinde meydana gelen tıkanıklıklarda geleneksel yöntemlerle hizmet veren tesisatçılar, fayansın büyük bir kısmını kırmak zorundadır. Çünkü eski yöntemlerle tıkanıklık ancak kırma yoluyla giderilebilmektedir. Bu da işlemin ardından çok büyük tadilat yaptırılması anlamına gelmektedir. Böyle bir durumda tıkanıklık açma işleminin maliyeti çok daha fazla olmaktadır.

Kesinlikle Pompa Kullanmayın !

Profesyonel olmayan pompalar kullanılması durumun ilerlemesine neden olur.

Bazı durumlarda gider tıkanıklığı açma uygulaması için pompalama yöntemine başvurulmaktadır. Bu yöntem de tesviye edilmeyen bir yöntemdir. Çünkü pompanın belirli bir itme gücü vardır. Tıkanıklığa neden olan cisim bu itme gücüyle birlikte gider borusunun farklı bir yerine gidebilir. Bu durumda farklı bağımsız bölümlerin giderlerinde de tıkanıklık sorunları meydana gelebilir. Çünkü binalarda gider boruları ana bir boruya bağlı olarak tasarlanmaktadır. Eğer pompa yapıldığında cisim bu ara gider borusunu tıkarsa sorun bütün bir birayı kapsayacaktır.

Bu nedenle gider borusu tıkanıklığı söz konusu olduğunda kesinlikle pompadan yararlanılmaması gerekmektedir. En uygun yöntem, teknolojik altyapıları ile hizmet veren kurumsal tesisat firmalarına başvurmaktır. Ancak bu firmalara başvurmadan önce bugüne kadar yaptıkları hizmetler sorgulanmalıdır. Referansları araştırılmalı, hizmetleri ne şekilde sunduğu öğrenilmelidir. Çünkü bazı firmaların robot teknolojisi ile tıkanıklık açma hizmeti verdikleri öne sürülse de genellikle geleneksel yöntemlerle hizmet vermektedirler. Bu firmaların iyi arıt edilmesi gerekmektedir. Tıkanıklık sorunu ciddi bir sorundur ve açılması da uzmanlık gerektirmektedir.

Uzman kişilerden destek alındığında binanın hiçbir yeri kırılmadan sorun güvenli bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Üstelik maliyeti de geleneksel yöntemlerle hizmet veren tesisatçıların işleminden çok daha azdır.

Önceki
Sonraki

Yorum Yap

Bizi Arayın!

Zamanınızı boşa harcamayın. Doğa Premium Servis ile sorunlardan kurtulmak için bizi arayın! Su kaçağı tespiti yada tıkalı gider açma işleriniz için beklemek zorunda kalmayın.